Peste o sută de jandarmi, polițiști și pompieri vor asigura ordinea la procesiunea de Sânziene, de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste o sută de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, poliţişti, lucrători I.S.U. şi poliţişti locali vor acţiona sâmbătă, în zona Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, precum şi pe traseul procesiunii de Sânziene ce se va desfăşura în zona centrală a municipiului, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică.

„În intervalul 23-24 iunie a.c, vor fi asigurate măsurile de ordine în vederea desfăşurării în bune condiţii a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava”, a informat, joi, într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava.

De asemenea, în perioada 22 – 25 iunie a.c., 75 de jandarmi alături de poliţişti, lucrători I.S.U. şi poliţişti locali vor asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor în zonele în care se desfăşoară evenimentele cultural-artistice incluse în programul „Zilele Sucevei”.

Jandarmii suceveni recomandă participanţilor la manifestări să respecte regulile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor, să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

De asemenea, jandarmii suceveni solicită persoanelor care intenţionează să ia parte la manifestările religioase să manifeste calm, înţelegere şi să respecte regulile stabilite pentru accesul la baldachinul situat în incinta mănăstirii.

„În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, au mai transmis reprezentații Jandarmeriei Suceava.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de