Sucevenii care au muncit legal in Israel si vor sa plece in excursie in aceasta tara, pot avea surpriza de a nu fi primiti


Intră acum și în grupul de

Sucevenii care au muncit legal în Israel, pot avea surpriza neplacuta de a nu fi primiti, în cazul în care vor sa mearga în excursie în aceasta tara. Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Guvernului, Ministerul Afacerilor Externe face o serie de precizari în atentia cetatenilor români care doresc sa calatoreasca în Israel în perioada imediat urmatoare.

Conform ultimelor informatii obtinute de la autoritatile Statului Israel, legislatia israeliana prevede posibilitatea instituirii unei perioade de timp în care un cetatean strain care a lucrat legal în Israel nu poate reveni ca turist în aceasta tara. Textul legislativ este aplicabil tuturor cetatenilor straini.

Autoritatile Ministerului de Interne israelian aplica în mod diferentiat aceasta prevedere, în functie de domeniul de activitate în care a activat cetateanul strain.

În privinta perioadei de interdictie prevazute pentru cetatenii români, autoritatile israeliene urmeaza sa ofere clarificari în perioada imediat urmatoare.

Conform autoritatilor israeliene, cetatenii români care au fost expulzati sau au depasit durata de sedere legala în Israel, cât si cei care au lucrat recent în Israel fara a încalca legislatia israeliana si doresc sa se informeze asupra posibilitatii de a calatori în aceasta tara sunt invitati sa se adreseze:

Ambasadei Statului Israel la Bucuresti

Adresa: Blvd. Dimitrie Cantemir nr. 1

Tel: 021- 318 94 16: 021-318 94 17

Web site: http://bucharest.mfa.gov.il.

Autoritatile israeliene urmeaza sa raspunda fiecarei solicitari formulate de cetatenii români în acest sens.


Intră acum și în grupul de