Foc de armă tras de polițiștii de frontieră suceveni pentru prinderea unui ucrainean care transporta peste 15.000 de pachete cu țigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Un tânăr ucrainean în vârstă de 24 de ani este cercetat contrabandă în formă agravantă, trecere ilegală a frontierei de stat și lovire, după ce a fost depistat de polițiștii de frontieră suceveni transportând mai multe colete voluminoase.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Poroch Serițan, a precizat că miercuri seara, în jurul orei 19.00, un echipaj al poliției de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava a depistat, în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

„Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestora efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece nu s-au oprit, a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale”, a precizat Ilie Poroch Serițan.

El a menționat că a fost reținut un cetățean ucrainean, C.O., de 24 ani, care a încercat să lovească un polițist de frontieră cu cotul, în speranța că va reuși să scape.

Mai mult, în zona reținerii, polițiștii de frontieră au descoperit 26 de colete ce conțineau 15.489 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 182.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, autoritățile de frontieră ale statului vecin au fost informate în vederea cercetării în comun a cazului.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava a mai arătat că se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă, trecere ilegală a frontierei de stat și lovire, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, Ilie Poroch Serițan a precizat că pe timpul acțiunilor polițiștii de frontieră au beneficiat de sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de