Diplomă de apreciere din partea Ministerului Cercetării și Inovării pentru USV, la prima ediție a „Bursei naționale a invențiilor românești”

Reprezentanții Ministerului Cercetării și Inovării au acordat Universității „Ștefan cel Mare” Suceava o Diplomă de apreciere, în cadrul primei ediții a „Bursei naționale a invențiilor românești” ce a avut loc la Palatul Parlamentului.

Potrivit reprezentanților USV, o delegație condusă de către rectorul universității sucevene, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a participat în data de 20 iunie a.c. la prima ediție a „Bursei naționale a invențiilor românești”, organizată de Ministerul Cercetării și Inovării, în parteneriat cu Camera Deputaților și cu Camera de Comerț și Industrie a României, la Palatul Parlamentului.

Astfel, Ministerul Cercetării și Inovării a acordat o Diplomă de apreciere Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, fiind premiate trei invenții.

Conform sursei citate, este vorba despre „Actuator electrochimic hybrid” – autori: Cernomazu Dorel, Milici Mariana Rodica, Milici Laurențiu Dan, Romaniuc Ilie, Ungureanu Constantin, Tanța Ovidiu; „Actuator solar” – autori: Cernomazu Dorel, Mandici Leon, Graur Adrian, Sorea Nicolae, Nițan Ilie, Milici Laurențiu Dan, Milici Mariana Rodica, Rață Mihai, Prodan Cristina, Romaniuc Ilie, Buzduga Corneliu; „Motor rotativ cu ardere internă” – autori: Ioan Mihai, Elena Daniela Olariu.

Delegația USV a fost formată din prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, ș.l. dr. ing. Elena Olariu, prof. univ. dr. ing. L. Dan Milici, ș.l. dr. ing. Constantin Dulucheanu și ș.l. dr. ing. Constantin Ungureanu.

La prima ediție a „Bursei naționale a invențiilor românești” au participat 40 de expozanți, între care universități, institute de cercetare și firme, cu brevete premiate în 2016 la saloanele internaționale de inventică.

(Mihaela Tcaciuc)

 

loading...