Gospodarie din Stroiesti – facuta scrum de scanteile de la cosul de fum


Intră acum și în grupul de

Scânteile provenite de la un cos de fum au provocat duminica dimineata un incendiu, lasând o familie din Stroiesti sub cerul liber. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, duminica, la ora 08.58 a fost anuntat un incendiu la gospodaria lui Nicolai D. din comuna Stroiesti, astfel Detasamentul de pompieri Suceava împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Stroiesti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea acestuia.

Când pompierii au ajuns la fata locului, ardea acoperisul casei cu învelitoare de sindrila si tabla, pe o suprafata de cca 100 mp, sura si adapostul de animale pe o suprafata de cca 80 mp, o anexa din lemn pe o suprafata de cca 20 mp, cu pericol de propagare la doua gospodarii învecinate.

Dupa doua ore si jumatate, incendiul a fost lichidat în limitele gasite.

În urma cercetarilor, s-a stabilit ca incendiul a fost provocat de catre scânteile provenite din cosul de fum defect.

Focul a distrus acoperisul casei pe o suprafata de cca 100 mp, sura si adapostul de animale pe o suprafata de cca 80 mp, o bucatarie de vara pe o suprafata de cca 20 mp si cca o tona furaje, iar peretii casei s-au degradat, pagubele fiind estimate de proprietar la 30.000 lei.

Pompierii au salvat si doua din gospodariile învecinate, în valoare de cca 100.000 lei.


Intră acum și în grupul de