(GALERIE FOTO) Aproximativ 20.000 de credincioși, în procesiune pe străzile Sucevei cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 20.000 de credincioși au participat, sâmbătă, la prânz, la o procesiune pe străzile Sucevei cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, protectorul orașului, după ce mii de persoane au asistat dimineața, la Sf. Liturghie oficiată în curtea mănăstirii.

Racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost purtată, în procesiune, pe principalele artere ale municipiului Suceava, circulația rutieră în municipiu fiind aproape blocată.

Procesiunea cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou a început în jurul orei 12.00, iar credincioșii au urmat racla cu moaştele sfinte pe un traseu care a inclus bisericile Învierea Domnului, Domniţelor, Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru, Sfântul Nicolae, Catedrala Naşterea Domnului și biserica Naşterea Maicii Domnului.

După procesiune, o parte dintre credincioși revin la Mănăstirea „Sf.Ioan cel Nou de la Suceava” unde participă la masa oferită cu prilejul hramului mănăstirii.

Mii de credincioşi au participat, sâmbătă dimineața, la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților,  IPS Teodosie Tomitanul, Arhiepiscopul Tomisului și PS Macarie, Episcopul pentru Europa de Nord.

La slujba religioasă au asistat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur și primarul Sucevei, Ion Lungu.

La racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, scoasă într-un baldachin în curtea mănăstirii, a fost un flux continuu de pelerini care s-au rugat pentru sănătate și iertarea păcatelor.

Sfântul Ioan cel Nou este protectorul municipiului Suceava, iar domnitorul Alexandru Cel Bun a adus în anul 1402 moaştele acestuia la Suceava.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de