Gavril Mirza si-a recunoscut infrangerea pentru un nou mandat la sefia Consiliului Judetean


Intră acum și în grupul de

Presedintele organizatiei judetene Suceava a PSD, Gavril Mîrza, a recunoscut, luni la prânz, ca a pierdut alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean Suceava în fata presedintelui organizatiei judetene a PD-L Suceava, senatorul Gheorghe Flutur. Gavril Mîrza a spus ca, potrivit numaratorii paralele, diferenta este de trei-patru mii de voturi. Gavril Mîrza a explicat, într-o conferinta de presa, ca în judetul Suceava, în cele 114 localitati, un numar de 32 de candidati ai PSD au fost alesi primari din primul tur de scrutin, iar în alte 41 de localitati, PSD are candidati în turul al doilea, care au mari sanse sa devina primari, exemplificând cu municipiile Falticeni, Radauti si Vatra Dornei.

Din punctul sau de vedere, „a fost surprinzator” ca a pierdut presedintia CJ Suceava cu 3.000-4000 de voturi si ca se astepta ca PSD sa obtina si mai multi primari de localitati în primul tur de scrutin. „Ne vom concentra eforturile pentru turul al doilea, sa câstigam cât mai multi primari”, a mai spus Gavril Mîrza. Acesta a mai declarat ca rezultatele obtinute de PSD în alegerile din judet vor fi un subiect „de profunda analiza” în cadrul organizatiei judetene de partid si se vor lua masurile care se impun. Deocamdata, presedintele nu a vorbit de niciun fel de demiteri sau de demisii. Este însa de asteptat ca la nivelul organizatiei sa se întâmple ceva, astfel încât lucrurile sa se învioreze, pentru ca alegerile generale sa-i gaseasca pregatiti pe social-democratii suceveni.
Gavril Mîrza a fost unul dintre cei mai „longevivi” presedinti de CJ, acesta conducând destinele Consiliului Judetean Suceava din anul 1996, iar în mandatul 1992-1996 a detinut functia de vicepresedinte al institutiei.


Intră acum și în grupul de