Mic incident la cortul amplasat pentru Ziua Mondiala anti-fumat


Intră acum și în grupul de

La cortul instalat de ASP Suceava în parcul de lânga Palatul Justitiei, sâmbata, cu ocazia Zilei Mondiale anti-fumat, s-au prezentat 145 persoane pentru determinarea vârstei reale a plamânului si a concentratiei de monoxid de carbon în aerul exhalat. Potrivit sefului ASP Suceava, Odette Nicolae, dintre acestea, 47 persoane, respectiv 32,4 % – au declarat ca intentioneaza ca în urma acestei campanii de constientizare a populatiei – si în special a populatiei tinere – în ceea ce priveste efectele fumatului asupra sanatatii, sa renunte la fumat.

Persoane vârstnice care au declarat ca sufera de boli pulmonare si cardiace cronice si-au exprimat dorinta de a urma tratamentul care le va permite sa renunte la acest viciu.

„Campania de informare-educare-comunicare prilejuita de Ziua Mondiala anti-fumat a decurs în bune conditii, cu o singura exceptie: o asistenta medicala pensionara a adus acuzatii ASP Suceava pentru organizarea acestei actiuni cu o zi inainte de alegeri, afirmând ca institutia face campanie electorala. Reamintim faptul ca ziua de 31 mai a fost declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind Ziua mondiala anti-fumat si faptul ca în acest an aceasta zi a fost premergatoare alegerilor este doar o întâmplare. De altfel, prin modul civilizat de desfasurare a acestei campanii , ASP Suceava – prin Biroul de Promovare a Sanatatii – nu a lasat loc nici unei speculatii de natura politica”, mentioneaza seful ASP Suceava. 


Intră acum și în grupul de