Carabină din 1944 și 32 de cartușe descoperite de polițiștii de frontieră într-un vagon de locuit, la Cârlibaba


Intră acum și în grupul de

Un sucevean în vârstă de 43 de ani este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uzul de armă fără drept, după ce polițiștii de frontieră au descoperit într-un vagon de locuit, la Cârlibaba, o armă de foc, 32 de cartușe și 5 tuburi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Poroch Serițan, duminică, 25 iunie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Izvoarele Sucevei, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere și control a frontierei de stat si acționând în baza unor informații, au verificat un vagon de locuit, aflat în zona forestieră din apropierea localităţii sucevene Cârlibaba.

Astfel, poliţiştii de frontieră au aflat că vagonul este locuit de un bărbat în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

„Având acordul acestuia, polițiștii de frontieră au efectuat o verificare amănunțită a barăcii, ocazie cu care au descoperit, ascunse sub o pătură, o armă de foc (carabină), model din anul 1944, 32 de cartușe și 5 tuburi calibrul 7,62 mm. Bărbatul nu avea documente legale pentru deţinerea armei şi muniţiei şi a declarat poliţiştilor de frontieră că le-a găsit în zonă”, a precizat Ilie Poroch Serițan.

El a menționat că arma, cartușele și tuburile au fost predate de polițiștii de frontieră lucrătorilor din cadrul Secției de Poliție Pojorâta, urmând să fie expertizate şi ulterior depuse în camera de corpuri delicte a Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul I.P.J. Suceava.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uzul de armă fără drept, cazul fiind preluat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, în vederea soluționării legale.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de