Peste două mii de corpuri de iluminat stradal de tip LED au fost montate, până acum, în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste două mii de corpuri de iluminat stradal de tip LED au fost montate, până acum, în municipiul Suceava, în cadrul proiectului de modernizare a iluminatului public pe fonduri elvețiene.

FOTO: www.led-zone.ro

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, marți dimineața, în cadrul comandamentului săptămânal ce urmărește desfășurarea proiectelor de investiții din municipiul reședință de județ că au fost schimbate 2.174 de corpuri de iluminat.

„Deja au depășit jumătate din numărul de lămpi ce trebuie schimbate”, a spus Ion Lungu.

El a precizat că Primăria Suceava trebuie să primească în următoarele zile 2,2 milioane de lei, din partea autorităților elveţiene, pentru a putea achita facturile lucrărilor de iluminat public.

Menționăm faptul că valoarea contractului pentru modernizarea iluminatului public în municipiul reședință de județ este de 15.832.275,3 lei cu tot cu TVA, finanțarea fiind asigurată pe fonduri elvețiene – 85%, iar 15% reprezintă cofinanțare de la primărie.

Proiectul „Management modern şi eficient al iluminatului public din municipiul Suceava” a fost câștigat de asocierea dintre SC Flash Lighting Services SA și SC Loial Impex SRL Suceava.

Prin acest proiect vor fi înlocuite 3.483 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, economice şi cu durată de viaţă mai lungă, dar şi un sistem de telegestiune de control la distanţă a iluminatului public în municipiu.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de