Flutur: Potrivit reprezentanților căilor ferate din România și Ucraina, trenul Suceava-Cernăuți ar putea fi operațional în două săptămâni. Se fac demersuri pentru control vamal comun


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că s-a desfășurat, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret o nouă întâlnire a reprezentanţilor Vămii, Poliţiei de frontieră şi a celor de la Căile Ferate din România şi Ucraina pe tema introducerii trenului Suceava- Cernăuţi.

Din punctul de vedere al celor de la căile ferate, în două săptămâni acest traseu putea fi operaţional, a spus Flutur.

El a arătat că este vorba despre o pereche de trenuri care să plece din Suceava şi Cernăuţi.

Astfel, un tren va pleca dimineaţă din Suceava şi va reveni seara de la Cernăuţi, urmând că perechea acestuia să fie un tren care pleacă dimineaţa din Cernăuţi şi revine seara din Suceava.

El a menționat că, ținând cont de legislaţia şi normele actuale, la această dată controlul vamal se va face separat.

„Pentru reducerea timpului de efectuare a controlului vamal vom solicita Guvernelor de la Kiev şi Bucureşti adoptarea unui acord privind un punct vamal comun”, a spus președintele CJ Suceava.

El a menționat că, în cadrul întâlnirii, s-a convenit ca reprezentanții căilor ferate să elaboreze în câteva zile diagrama de transport, iar Consiliul Județean Suceava şi Prefectura Suceava vor face demersuri la MAE pentru sprijin.

Cursa de călători Suceava-Cernăuți ar urma să se realizeze cu transbordare în Vadu Siret, iar prețul unei călătorii ar urma să coste circa 5 euro, potrivit discuțiilor purtate până în prezent.(N.B.)


Intră acum și în grupul de