Compartimentul de Chirurgie Toracică, funcţional din data de 1 iulie la Spitalul Județean de Urgență Suceava


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că din data de 1 iulie va fi „activat” Compartimentul de Chirurgie Toracică al unităţii spitaliceşti.

Rîmbu a spus că acest compartiment va funcţiona cu şase paturi şi dispune de o sală de operaţie dotată la standardele unor spitale clinice.

El a precizat că reactivarea acestui compartiment era „absolut necesară”, întrucât adresabilitatea este mare, în condiţiile în care multe dintre victimele accidentelor rutiere grave au nevoie de intervenţia sau de consultul medicilor din specialitatea chirurgie toracică.

Managerul SJU Suceava a menţionat că în acest compartiment îşi desfăşoară activitatea doi medici specializaţi în chirurgia toracică, fiind încheiate cu aceştia contracte de prestări servicii, urmând  să fie scos la concurs un post de medic din această specialitate.

El a explicat că, în viitor, în măsura diversificării intervenţiilor chirurgicale din acest domeniu, ar mai putea fi scos un al doilea post de medic în cadrul Compartimentului de Chirurgie Toracică.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de