I-a mintit pe politisti ca are permis de conducere obtinut in Italia


Intră acum și în grupul de

În urma unui accident, politistii din Vicov au aflat ca un tânar sanctionat cu câteva zile în urma pentru depasirea vitezei legale, i-a mintit ca are permis obtinut în Italia. Potrivit IPJ Suceava, marti, în jurul orelor 14.00, pe D.J. 178 C în interiorul localitatii Bilca, C. Cristi de 20 ani, din comuna Vicovu de Jos,  cu resedinta în localitatea Pessano Con Bornago, Italia, fara permis de conducere, în timp ce conducea autoturismul marca Opel Calibra înmatriculat în Bulgaria, întrucât nu a adaptat viteza la conditiile de drum, într-o curba la stânga a pierdut controlul asupra directiei de mers, intrând în santul din partea stânga a drumului în directia sa de mers, unde a lovit podetul de la intrarea în curtea unui imobil, dupa care s-a rasturnat peste gardul locuintei.

În urma accidentului, atât conducatorul auto, cât si tatal acestuia, C. Dumitru, de 44 ani din comuna Vicovu de Sus, pasager în autoturism, au fost raniti.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dupa care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii mai precizeaza ca pe data de 1 iunie, C. Cristi a fost sanctionat pentru depasirea vitezei în localitate, ocazie cu care a declarat în scris ca poseda permis de conducere categoria „B” eliberat de autoritatile italiene, dar l-a uitat la resedinta din Italia, luându-si angajamentul ca îl va prezenta în termen de 7 zile, însa pe parcursul cercetarilor a recunoscut ca nu poseda permis.

Acesta este cercetat pentru „vatamare corporala din culpa”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere” si „fals în declaratii”. 


Intră acum și în grupul de