Gospodărie mistuită de flăcări, la Vicovu de Sus. Pompierii au intervenit cu șapte autospeciale


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din orașul Vicovu de Sus a fost cuprinsă de flăcări sâmbătă, la primele ore ale dimineții.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a precizat că incendiul a fost anunțat sâmbătă, în jurul orei 5, militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus, împreună cu angajaţii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Straja, Vicovu de Sus, Bilca şi Gălăneşti intervenind cu șapte autospeciale.

Găleată a menționat că la sosirea echipajelor ardeau violent anexele gospodăreşti şi acoperişul casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţa şi la construcţiile învecinate.

„Au ars o bucătărie de vară, un atelier şi adăpostul de animale pe o suprafaţă de 75 mp, garajul pe 35 mp, izolaţia casei, din polistiren, pe 170 mp, bunuri din mansardă şi acoperişul casei pe o suprafaţă totală de aproximativ 270 mp. S-au degradat pereţii şi tavanul locuinţei”, a spus plt.adj. Alin Găleată.

El a mai arătat că nu s-au înregistrat victime, incendiul fiind lichidat după aproximativ două ore și jumătate, pompierii salvând restul casei proprietarului şi locuinţele învecinate.

În ceea ce privește cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor, Găleată a precizat că a fost vorba despre un compresor lăsat sub tensiune şi nesupravegheat.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de