Șoferii vitezomani prinși de polițiști pe drumurile din Suceava cu două aparate radar cu laser și alte 18 autospeciale inscripţionate şi neinscripţionate

Aproape 500 de amenzi în valoare de peste 230.000 lei au fost aplicate, în doar patru zile, în cadrul unei ample acțiuni pe drumurile sucevene, în care au fost angrenați zeci de polițiști, cu două aparate radar cu laser și alte 18 autospeciale inscripţionate şi neinscripţionate.

Potrivit Poliției Județene Suceava, viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, pentru siguranţa traficului rutier poliţiştii au organizat, de joi până duminică, o acţiune cu efective sporite, pe drumurile naţionale şi europene. Poliţiştilor suceveni li s-au alăturat opt echipeje suplimentare din cadrul Serviciilor Rutiere de la inspectoratele de poliţie vecine din Iaşi, Maramureş, Botoşani şi Bistriţa Năsăud.

„Beneficiind şi de sprijinul colegilor din celelalte judeţe, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR poliţiştii au scos zilnic în trafic, în intervalul orar 10.00 – 18.00,  18 autospeciale inscripţionate şi neinscripţionate dotate cu aparate radar. De asemenea, au fost prezente pe drumurile sucevene şi două aparate radar laser Truecam”, se menționează într-un comunicat al IPJ Suceava.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 466 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 232.870 lei, dintre care 303 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost ridicate 36 de pernise de conducere şi 13 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 6 infracţiuni la regimul rutier.

Polițiștii precizează că astfel de acţiuni vor continua pe toată perioada sezonului estival, având în vedere valorile crescute de trafic ce se vor înregistra în perioada următoare.

Totodată, oamenii legii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

„Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave!”, au transmis polițiștii suceveni.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 

 

loading...