Firmă din comuna Valea Moldovei amendată cu 5.000 lei, după ce polițiști și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava au descoperit nereguli în acte


Intră acum și în grupul de

O firmă din comuna suceveană Valea Moldovei a fost amendată cu 5.000 lei, după ce polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava au descoperit nereguli în acte.

 

Potrivit IPJ Suceava, vineri, 30 iunie a.c., a fost efectuat un control la o societate comercială din comuna Valea Moldovei în privința legalității deţinerii, transportului şi comercializării de material lemnos.

Astfel, în urma inventarierii stocurilor de material lemnos deţinute în depozit şi a comparării cu stocurile rezultate din evidenţele scriptice, s-a constatat faptul că firma nu deţine în depozit cantităţile de 21,69 m.c. lemn de foc, 13,31 m.c. lemn pentru construcţii şi 7,56 m.c. cherestea de esență răşinoase.

De asemenea, echipa de control a constatat faptul că societatea nu a respectat prevederile legale, privind modul de completare a două avize de însoţire a materialului lemnos.

„În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 actualizată şi ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 42,56 m.c. material lemnos  în valoare de 7.924 lei”, a informat IPJ Suceava.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de