Peste 30.000 de hectare de pădure, din 12 localități sucevene, afectate de doborâturile de vânt


Intră acum și în grupul de

În urma vijeliilor din ultimele zile, peste 30.000 de hectare de pădure, din 12 localități sucevene, au afectate de afectate de doborâturi şi rupturi.

Potrivit inspectorului șef al Gărzii Forestiere, Mihai Gășpărel, vânturile puternice cu aspect de vijelie şi precipitaţiile abundente, de la începtul acestei luni, din judeţul Suceava, au produs doborâturi şi rupturi de arbori atât în fondul forestier de stat, cât şi în fondul forestier privat.

Gășpărel a precizat că din fondul forestier de stat a fost afectată o suprafaţă totală de circa 23.648 de hectare, cu un volum estimat de 64,5 mii metri cubi, din care circa 51 de hectare cu un volum estimat la 15 mii metri cubi doborâturi în masă.

„Ocoalele silvice care au fost afectate de acest fenomen sunt: Broşteni, Crucea, Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Iacobeni, Breaza, Pojorâta, Vama, Frasin, Mălini, Râşca şi Fălticeni”, a spus inspectorului șef al Gărzii Forestiere, Mihai Gășpărel.

El a mai arătat că în fondul forestier proprietate privată a fost afectată o suprafaţă totală de  6.966 hectare, cu un volum total estimat de 56,9 mii metri cubi, din care 31 de hectare cu un volum estimat de 7,2 mii metri cubi doborâtură în masă.

„Pe lângă ocoalele silvice sus menţionate care au întocmite contracte de administrare/servicii silvice cu deţinătorii privaţi de pădure, dintre ocoalele silvice private care au fost afectate de acest fenomen se numără ocoalele silvice Dorna, Dealu Negru şi Tihuţa Colibiţa”, a mai spus Mihai Gășpărel.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de