Primarul Lungu, mulțumit de modul în care se desfășoară proiectele de investiții din municipiu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat mulțumit de modul în care se desfășoară proiectele de investiții din municipiu, menționând însă că Primăria are câteva plăţi restante către constructori.

 

Ion Lungu a declarat, marți dimineața, în urma comandamentului săptămânal ce urmărește desfășurarea proiectelor de investiții din municipiul reședință de județ, că lucrările merg „într-o direcție bună”, cu toate că Primăria încă nu a primit fondurile guvernamentale şi elveţiene pentru achitarea unor lucrări.

Primarul Sucevei a precizat că în conturile municipalității încă nu au ajuns cele 2,2 milioane de lei, din partea autorităților elveţiene, pentru a putea achita facturile lucrărilor de iluminat public, dar se așteptă ca acest lucru să se întâmple într-un timp cât mai scurt.

„Banii pentru iluminatul public încă nu au ajuns, dar trebuie să vină din moment în moment”, a spus Ion Lungu, menționând că în ultima săptămână au mai fost montate circa 200 de corpuri de iluminat stradal de tip LED.

Primarul a mai arătat că în cursul zilei de luni a discutat la Guvern, iar în următoarea perioadă municipiul Suceava va primi 70 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea a trei puncte termice din oraș, după ce ordinul de ministru prin care trebuie să se facă alocarea a fost semnat.

În ceea ce privește lucrările pe partea de termoficare, conform constructorilor, se lucrează la punctele termice Zamca și Parc, urmând ca lucrările să înceapă și la punctul termic Obcini, după ce se obține avizul de la Poliție pentru realizarea săpăturilor.

De asemenea, lucrările la drumurile şi parcările din cartierul Europa încep să prindă contur, constructorii arătând că au turnat primele straturi de balast pe străzile Madrid și Paris. Totodată, constructorii au semnalat faptul că doar pe strada Paris există rețea de apă și canalizare.

„Magistrala este adusă pe strada Paris, de unde trebuie distribuită pe celelalte străzi. Primăria trebuie să clarifice urgent aceste lucruri astfel încât racordurile să le facem în perioada în care se lucrează acolo, nu după ce se finalizează străzile”, a spus Ion Lungu.

El a mai precizat că a cerut constructorilor grafice de lucrări, pentru a putea urmări concret stradiul proiectelor.

„Pot să spun că sunt mulțumit cât de cât de modul în care se derulează lucrările, dar avem noi restanțe la plată. Trebuie să vină banii de la Guvern, fondurile elvețiene, așteptăm și cotele care vin la Primărie la începutul lunii iulie, să putem face o serie de plăți la constructori, în așa fel încât să putem asigura finanțarea, iar lucrările să meargă într-un ritm cât de cât normal”, a mai spus primarul Ion Lungu.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de