Reprezentanții angajaților din Primăria Suceava, chemați la negocieri pe Legea salarizării unitare. Ion Lungu: „Îmi doresc să păstrăm salariile pe care le avem astăzi în Primărie”


Intră acum și în grupul de

În această lună, la Primăria municipiului Suceava, vor avea loc negocierile pentru salarii, ca urmare a intrării în vigoare, de la 1 iulie, a Legii salarizării unitare. Astfel, după întrunirea Adunării Generale a Salariaților, ce va stabili reprezentanții angajaților, vor putea începe efectiv negocierile cu șefii instituției.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința de presă, că  a semnat o dispoziție de întrunire a Adunării Generale a Salariaților, pentru a se stabili reprezentanții acestora.

Edilul a precizat că propunerea este de a se desemna trei reprezentanți ai salariaților, care să participe la negocieri alături de cei doi reprezentanți ai Sindicatelor din Primărie, de la Direcția de Asistență Socială și de la Poliția Locală.

Primarul Sucevei a spus că își dorește să fie păstrat nivelul de salarizare actual, arătând totuși vor exista câteva echilibrări.

„Îmi doresc să păstrăm salariile pe care le avem astăzi în Primărie. În urma aplicării deciziilor Curții Constituționale, salariile din Primarie zic că sunt bune astăzi. Trebuie să mai facem niște echilibrări între personalul contractual și funcționarii publici pentru că este totuși o diferență. Cred că fondul de salarii nu mai poate suporta alte majorări”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că Primăria Suceava are 730 de salariați, iar fondul de salarii este de 2,8 milioane lei, ceea ce înseamnă că 30 la sută din cheltuielile primăriei reprezintă cheltuielile cu salariile. De asemenea, primarul Ion Lungu a spus că un salariu mediu brut al unui angajat este de 2.400 lei.

„Cred că în cadrul acestui fond de salarii putem să ne încadrăm cu noua Lege a salarizării”, a menționat Ion Lungu, subliniind faptul că își dorește să păstreze toate salariile angajaților la nivelul actual.

 

Totodată, primarul Ion Lungu a precizat că legea prevede ca sporurile să fie de maximum 30% din salarii astfel încât sporurile să ajungă la toţi angajaţii instituţiei, dar și faptul că vor putea fi acordate prime de excelență, de 5% la salariul de bază.

„Există totuși o posibilitate prin care pot fi stimulați acești salariați”, a menționat Ion Lungu.

El a mai spus că, potrivit Legii salarizării unitare, primarul este cel care va avea cel mai mare salariu, iar angajații nu vor putea avea salarii mai mari decât viceprimarii, care vor încasa 11.060 lei.

„Voi fi în top, nu e încotro. Salariile angajaților trebuie să fie mai mici decât cel al primarului. Pe noua lege, nimeni din primărie nu poate să aibă mai mult. Nu e corect având în vedere atribuțiile, responsabilitățile”, a precizat edilul-șef, spunând că salariul pe care el trebue să îl încaseze este unul „satisfăcător”, de 13.050 lei brut.

Primarul Ion Lungu și-a exprimat dorința ca în această lună să fie finalizate negocierile, astfel încât în ședința de Consiliu Local să fie aprobat proiectul de salarizare.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de