Flutur: Am adresat o invitație ministrului de Externe să vină la inaugurarea expoziției ”Ștefan cel Mare”, din 14 august


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, sustine o conferinta de presa.

Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava

”Ieri la 10, am avut o intalnire cu salariatii din CJ, pentru a ne consulta pe legea salarizarii. Le-am prezentat principiile din lege si noutatile existente.

Salariul minim in CJ va fi cel minim pe economie si salariul maxim este cel pe nivel 8, unde se inmulteste 8 cu salariul minim. Acesta va fi al vicepresededintelui CJ.

Voi incepe saptamana viitoare discutiile cu toti directorii de deconcentrate si in limita bugetului, sa incercam sa ne incadram in grile si sa ierarhizam.

Problema la DGASPC ca nu avem bani pentru ultimul trimestru si nici la scolile speciale nu ne incadram pe ultima luna. Exista o nemultumire a personalului contractual cu cei care sunt functionari publici care fac munci egale. E o problema pe care nu o vad rezolvata de lege.

Sunt si salarii care scad. De exemplu, cel al secretarul judetului, care nu poate depasi salariul vicepresedintelui. Asta e doar un caz.

Azi, la pranz aveam 102.124 de pasageri inregistrati pe Aeroportul Stefan cel Mare si aproape de 5000 sunt ucraineni. Asta arata ce potential avem pe 11 destinatii.

Nu am luat hotararea finala privind noul terminal, dar am avea in vedere mai multe variante. Avem si planul nostru care prevede un imprumut de 6 milioane de lei.

Vrem sa ducem undeva la 600.000 de pasageri anual pentru aeroport. Daca am beneficia de un program european, am avea curajul sa mergem la mai mult.

Am avut o discutie cu primarul Lungu pentru a gasi o solutie tehnica pentru un pasaj subteran intre Spitalul vechi si cel nou. Lumea trece in pijamale de la un spital la altul si nu e bine asa.

Am adresat o invitatie ministrului de Externe sa vina la inaugurarea expozitiei <Stefan cel Mare> din 14 august. Vor fi 250 de piese. Va fi cea mai mare expozitie de dupa 1990 referitoare la Stefan cel Mare. Va fi organizata in parteneriat cu Muzeul de Istorie al Bucovinei si va fi deschisa pana in 2018.

<Pelerin in Bucovina> va debuta pe 15 iulie cu pelerinajul pe biciclete si motociclete spre Putna, Sucevita, Hagigadar si Cacica.

Marti am convenit cu Lungu ca vom avea o intalnire cu echipele noastre pe Programul Centenar. Pana acum, de la Guvern nu au venit precizari sau fonduri.”


Intră acum și în grupul de