Sucevean reținut de polițiști pentru că a încălcat ordinul de protecție și a făcut scandal la locul de muncă al fostei soții


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Suceava, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a încălcat un ordin de protecție obținut de fosta sa soție în vârstă de 32 de ani.

 

Potrivit IPJ Suceava, duminică, la ora 09.16, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o femeie de 32 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că fostul ei soț, un bărbat de 35 de ani, din municipiul Suceava, nu a respectat măsurile dispuse în ordinul de protecţie emis împotriva lui, deplasându-se la locul de muncă al femeii, în incinta autogării, unde a provocat scandal.

„La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliţia Municipiului Suceava, care a constatat că aspectele sesizate se confirmă. Totodată, au fost identificaţi apelanta şi bărbatul de 35 de ani, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi se manifesta agresiv în limbaj şi comportament, motiv pentru care s-a procedat la folosirea forţei şi a mijloacelor din dotare, fiind încătuşat şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Suceava”, au precizat polițiștii suceveni.

Sursa citată a arătat că bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru provocarea de scandal, el fiind preluat pentru continuarea cercetărilor de către polițiștii Compartimentului Proximitate.

Astfel, s-a stabilit că împotriva bărbatului de 35 de ani s-a emis de către Judecătoria Suceava, la 14.06.2017, un ordin de protecţie, iar în seara de 08.07.2017 acesta a încălcat obligațiile ce îi revin.

Suceveanul s-a ales cu dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „nerespectarea hotărârii judecătoreşti”, el fiind reținut pe o perioadă de 24 de ore, în arestul IPJ Suceava.

Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii suceveni au precizat că cererile pentru emiterea ordinului de protecţie pentru victimele violenţei în familie se judecă de urgenţă, în termen de cel mult 72 de ore de la depunerea cererii.

„Conform legii, persoana a carei viață, integritate fizică sau psihică, ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență din partea unui membru al familiei poate solicita instanței ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecție, prin care să dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe măsuri, respectiv obligații sau interdicții.

Încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție constituie infracțiunea de nerespectare a hotărârii judecatorești și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an.

În caz de condamnare, nu se poate dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei”, informează Poliția Județeană.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de