Percheziții în șase localități din județul Suceava pentru destructurarea unei rețele de contrabandiști cu țigări

Polițiștii de frontieră suceveni sprijiniți de Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău și Brigada de Operațiuni Speciale Suceava au efectuat percheziții la opt adrese de pe raza localităților Rădăuți, Suceava, Ipotești, Cacica, Pârteștii de Jos și Humoreni pentru destructurarea unei rețele de contrabandiști cu țigări.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Poroch Serițan, a precizat că polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava și Sectoarelor P.F. de pe raza județului Suceava, sub coordonarea  procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au demarat activități de monitorizare a unei rețele infracționale formată din mai multe persoane, specializată în contrabanda cu țigări de proveniență ucraineană.

„În ziua de 8 iulie 2017, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de către Judecătoria Suceava, poliţiştii de frontieră au descins la 8 adrese de pe raza localităților Rădăuți, Suceava, Ipotești, Cacica, Pârteștii de Jos și Humoreni. În cadrul acțiunii au fost puse în executare 2 mandate de aducere, persoanele vizate fiind duse la sediul poliției de frontieră pentru audieri”, a spus Ilie Poroch Serițan.

El a mai arătat că în urma perchezițiilor a fost descoperită cantitatea totală de 1.517 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.750 lei și 157 litri alcool, în valoare de 3.150 lei, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, au mai fost descoperite sume de bani în lei şi valută, mai multe telefoane mobile și cartele, precum şi diferite înscrisuri, care au fost ridicate în vederea probării activității infracționale.

„În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale față de cinci persoane, domiciliate pe raza județului Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă”, a menționat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava.

Conform sursei citate, cercetările sunt continuate de către lucrători din cadrul S.T.P.F. Suceava, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea documentării întregii activități infracționale.

(Mihaela Tcaciuc)

 

loading...