Gheorghe Flutur: Estimez că vom reuși să atragem 15.000-16.000 de turiști la Festivalul Medieval, în acest an


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur sustine o conferinta de presa la CJ Suceava.

Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava

 

”Azi am avut sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regionala la Neamt si o ordine de zi destul de incarcata. Primul proiect aprobat la finantare e Suceava-Iasi.

Urmeaza semnarea si demararea licitatiilor. Sper sa putem incepe investitia chiar in acest an. Va rezolva problema multor localitati care asteapta un drum bun.

A fost primul proiect aprobat dupa foarte lungi discutii. ADRNE urmareste si evalueaza proiecte de un miliard de euro, distribuiti pe 12 axe.

Suceava are multe proiecte si am vazut ca sunt la semnare pe axa 5.1, trei proiecte pe patrimoniu. Dragomirna e cu doua proiecte.

Dorna vrea un parc de agrement in statiune. Humor are un proiect la prefinantare de 21,5 mil lei, 5 ha din parcul ARINIS sa fie transformat.

Am cerut de urgenta deblocarea masurilor pentru clustere. Suceava asteapta. Se discuta cu Comisia Europenea crearea unei masuri speciale pentru mediul de afaceri.

CJ impreuna cu asociatii din diaspora organizam Luna Diasporei, incepem pe 1 august cu o intalnire la Palatul Administrativ cu reprezentanti ai diasporei.

Vor fi multe evenimente in august. Pe 11 august – o actiune culturala si un spectacol special <Parintii mei sunt cei mai buni>.

Am reusit sa ii dam dimensiunea internationala Festivalului Medieval si va fi cea mai consistenta editie de pana acum, cu peste 500 de participanti.

Vor fi cateva spectacole extraordinare in Cetate. Focuri, lasere, teatru pentru copii, lupte. Suntem in plina organizare si e cel mai mare festival de acest gen din Romania.

As sublinia ca pe 4 si 5 august avem vizita delegatiilor din Schwaben, Mayenne si Cernauti.

Azi la ADRNE am ridicat problema Centenarului si am cerut sa elaboram conceptul pe Regiunea NE pentru sarbatorire.

Vom face un parteneriat intre Primaria Suceava si CJ ca sa promovam manifestarile. Am discutat cu Ion Lungu si echipa sa despre centenar.

Intenia mea e sa cerem tuturor primarilor sa isi propuna obiective care sa fie realizabile cu ocazia lui 28 noiembrie 2018. Trebuie marcat evenimentul cum se cuvine.

Voi propune premierea elevului de 10 de la BAC 2017.

Sambata, dam drumul la circulatia pe Transrarau, inclusiv cu indicatoare ca sa nu se blocheze.

Am mai realizat trei parcari pentru turisti. Luam in calcul sa finantam platforma drumului care coboara spre Izvorul Alb, dar doar la coborare, cu sens unic.

Am cerut pentru negocierea de salarii, la viitoarea rectificare bugetara, in jur de 15 milioane RON pentru DGASPC.

Am mai trimis o scrisoare la Compania de Drumuri pentru a vedea cand au de gand sa finalizeze soseaua de centura. Sper sa fie cat mai repede.

Estimez cam 15.000-16.000 de turisti sa reusim sa atragem la Festivalul Medieval in acest an.”


Intră acum și în grupul de