Accidente de munca „record” in luna mai


Intră acum și în grupul de

Luna trecuta, în judetul Suceava s-au înregistrat 11 accidente de munca, din care patru s-au soldat cu decese. Seful ITM Suceava, Mihai Airinei, a declarat luni, în cadrul unei conferinte de presa, ca accidentele de munca înregistrate în luna mai, numeric „au fost cât în 4 luni anul trecut”. Acesta pune aceasta situatie pe seama faptului ca în luna mai s-a depus mai mult efort fizic, unele evenimente fiind înregistrate în timpul orelor suplimentare.

Cele mai multe accidente s-au petrecut în domeniul constructiilor. Unul dintre aceste accidente mortale a avut loc la SC ADRIA SRL Suceava, cu obiect de activitate comertul de piese si accesorii pentru autovehicule, în care, pe data de 16.05.2008, în timp ce manipula cherestea, împreuna cu alti lucratori, în incinta pavilionului administrativ, Ureche Constantin a precizat ca nu se simte bine, dupa care s-a dezechilibrat si a cazut. La sosirea ambulantei s-a constatat decesul acestuia.

Si la FOREST FALT a avut loc un accident mortal de munca. Astfel, pe data de 23.05.2008, Boca Sorin Cristinel taia o macara cu un arzator cu flacara, pentru fier vechi. În momentul în care a taiat traversa ce sustinea picioarele macaralei, acestea s-au desfacut sub greutatea grinzii superioare principale si tot ansamblul s-a prabusit. A încercat sa fuga, dar a ales exact locul în care a cazut grinda. A fost surpins între grinda de otel si sol, fiind strivit. Decesul a survenit la putin timp dupa ce a fost transportat la Spitalul Municipal Falticeni. 


Intră acum și în grupul de