Șofer băut, prins într-o livadă între Bilca și Frătăuții Noi după ce a fost urmărit de polițiști pentru că nu a oprit la un control în Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 26 de ani din Vicovu de Sus care refuzase să oprească la semnalul unui echipaj al poliției de frontieră a fost prins de polițiști într-o livadă în zona dintre localitățile Bilca și Frătăuții Noi.

Poliția Județeană Suceava a anunțat că sâmbătă, la ora 02.50, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați despre faptul că lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus se află în urmărirea unui autoturism care nu le-a oprit la semnal pe raza orașului Vicovu de Sus și se îndreaptă spre localitatea Vicovu de Jos.

Ca urmare a sesizării s-au efectuat patrulări pe raza localităților Vicovu de Jos, Voitinel, Gălănești, ținându-se în permanență legătura cu lucrătorii SPF Vicovu de Sus.

În urma măsurilor realizate s-a reușit oprirea autoturismului la limita dintre localitățile Bilca-Frătăuții Noi, într-o livadă de pomi fructiferi.

Din verificările efectuate s-a constatat că autoturismul în cauză este înmatriculat în Norvegia şi era condus de un tânăr de 26 ani  din orașul Vicovu de Sus.

Polițiștii au verificat autoturism, dar nu au fost identificate bunuri deținute ilegal.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0.58 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de