Programari telefonice pe linie directa pentru testarile cu osteodensitometrul Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

Sucevenii care vor dori sa-si verifice densitatea structurii osoase cu osteodensitometrul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze pâna la unitatea spitaliceasca pentru a se programa, ci o vor putea face printr-o linie telefonica directa, chiar în cabinetul medicilor. Purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberiu Bradatan, a declarat miercuri, ca institutia detine toate avizele pentru linia telefonica directa, are si aparatul, si trebuie sa primeasca doar numarul telefonic.

„S-au purtat discutii cu Romtelecom, asteptam doar sa ni se aloce numarul de telefon. Doritorii se vor putea programa direct prin telefon, si nu va mai fi nevoie sa se deplaseze pentru acest lucru la spital”, a precizat dr. Tiberiu Bradatan.  

La sfârsitul lunii februarie, la Spitalul Judetean a ajuns, dupa luni întregi de asteptare, un osteodensitometru performant, de provenienta franceza, care a fost achizitionat printr-un program al Ministerului Sanatatii. Valoare aparatului este de aproximativ 400.000 de lei.

O investigatie cu osteodensitometrul costa 33 de lei, iar femeile internate beneficiaza de gratuitate. Osteodensitometria este cea mai noua metoda ce permite masurarea densitatii oaselor, în vederea determinarii riscului de aparitie a osteoporozei. Metoda folosita este noninvaziva, iar pacientul nu simte niciun disconfort în timpul testarii. Osteoporoza este o afectiune întâlnita în special la femei si se manifesta prin scaderea rezistentei osoase, fapt ce predispune la un risc crescut de fractura. Poate afecta întregul schelet osos si poate avea multiple cauze. În acelasi timp, este o boala tratabila, dar mai ales poate fi prevenita.


Intră acum și în grupul de