Conducerea laboratorului Synevo asigura ca tarifele la analizele pentru spital vor fi sub preturile maximale propuse de CAS


Intră acum și în grupul de

Directorul laboratorului de analize Synevo, apartinând de Medicover Rombel Bucuresti, dr. Adrian Oprea, a declarat joi, ca tarifele pe care le va plati spitalul judetean pentru analize medicale vor fi sub preturile maximale stabilite de  CAS, chiar în conditiile propunerii de majorare a lor  cu 20%,  de la 1 iunie.  Acesta a dat ca exemplu analiza pentru determinarea trigliceridelor, unde pretul actual al Synevo este de 4,8 lei, tariful marit propus este de 5,76 lei, iar cel al CAS de 6,56, iar la colesterol total, pretul Synevo este de 3,9, cel propus este de 4,69 lei, cel al CAS fiind de 5 lei.

Conducerea spitalului a fost informata de cea a laboratorului despre intentia de majorare a tarifelor la analize, dispunând sefilor de sectie sa-si stabileasca un set minim de analize standard, pentru a se încadra în cheltuieli.  

Directorul laboratorului a precizat, în cadrul unei conferinte de presa, ca aceasta majorare are în vedere rata inflatiei din perioada 2004-2008, în care preturile Synevo au ramas aceleasi ca la început,  nicidecum nu este determinata de cheltuielile sporite cu reactivii si salariile personalului: “Tarifele majorate sunt cu mult sub preturile maximale practicate de CAS, sub nicio forma aceste majorari nu s-au facut pentru cresteri salariale. Dar este o perioada când nu se mai putea sa mergem cu aceleasi preturi. Nu am solicitat o majorare a contractului, ci o majorare a tarifelor cu 20%. Am propus acelasi lucru si spitalelor din Radauti si Câmpulung, cu care avem contract, si cei de acolo au trimis în scris ca sunt de acord cu aceasta propunere”. 


Intră acum și în grupul de