Liderul grupului PSD din CL Suceava, Vasile Mocanu: Nu mi se pare în regulă campania de asfaltare pentru că nu se fac lucrări de calitate. Harșovschi: Îl invit cu mine în teren să verifice calitatea lucrărilor


Intră acum și în grupul de

Liderului grupului PSD din Consiliul Local Suceava, Vasile Mocanu, este nemulțumit de campania de asfaltare din municipiu argumentând că nu se fac lucrări de calitate, în timp ce viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi l-a invitat pe acesta în teren să verifice calitatea lucrărilor.

„Mie personal nu mi se pare în regulă campania de asfaltare pentru că nu se fac lucrări de calitate”, a spus Vasile Mocanu în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV în care era invitat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Liderul grupului PSD din CL Suceava a spus că trebuie văzut cu cine se lucreaz în continuare și cu cine s-a lucrat înainte.

„Analizăm calitatea lucrărilor înainte și calitatea lucrărilor în perspectivă. Dacă magistrala orașului deja e vălurită după doi ani cu firmele cu care au lucrat și ele vor lucra în continuare pe străzile adiacente avem dovada calității lucrărilor. Haideți să vedem cum facem ca să nu mai avem licitații subiective tip constructori și prestatori care fac lucrări îndoielnice”, a spus Mocanu.

El a spus că soluția pentru lucrări de calitate e simplă: să contestăm aceste lucrări, să solicităm un audit și o verificare a calității lucrărilor pe fiecare tronson de stradă și atunci vom găsi soluția.

Pe de altă parte, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a spus că lucrările pe bulevardul principal s-au făcut în 2012 și că au ieșit din garanție în 2014 pentru că orice lucrare de acest fel în România are garanție doi ani de zile.

„Nici eu nu sunt mulțumit de unele lucrări, dar când vine specialistul și ia carotă din asfalt și spune că e bun nu am ce face. Îl invit pe domnul Mocanu oricând să analizăm anumite lucrări din municipiul Suceava. Eu aș vrea multe să le întorc din situații de lucrări pentru că avem constructori despre care am mai vorbit, de care ne rugăm să înceapă lucrarea”, a spus viceprimarul.

El a mai spus că lucrările mari care se fac în municipiul Suceava sunt făcute bine, iar unde sunt plombări și petice, garanția e de șase luni.

„Îl invit oricând pe domnul Mocanu să vină cu mine pe teren să stea de vorbă cu oamenii, să vadă calitatea lucrărilor”, a spus Harșovschi.

El a explicat și motivul pentru care a fost afectată zona bulevardului de la intrarea în municipiul Suceava, principala cauză fiind traficul greu care a generat fisuri în asfalt.

„Vom reface acolo unde trebuie astfel încât sucevenii să aibă un disconfort cât mai mic”, a mai spus viceprimarul.


Intră acum și în grupul de