Material lemnos fără documente de proveniență, descoperit în urma unui control la o firmă din comuna Frumosu

O echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava a descoperit, la o firmă din comuna Frumosu, material lemnos fără documente de proveniență.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, joi, 20 iulie, a fost efectuat un control la o societate comercială din comuna Frumosu privind legalitatea deţinerii, transportului şi comercializării de material lemnos.

„În urma inventarierii stocurilor de material lemnos deţinute în depozitul societăţii şi a comparării cantităţii de material lemnos rezultat cu stocurile din evidenţele scriptice, s-a constatat faptul că  firma deţine în depozit cantitatea de 20,62 m.c. lemn rotund răşinoase, fără documente de provenienţă”, au informat reprezentanții Poliției Județene.

Totodată, conform sursei citate, echipa de control a constatat faptul că societatea nu a respectat prevederile legale privind modul de completare a unui număr de 27 avize de însoţire material lemnos și nu a prezentat registrul de evidenţă intrări/ieşiri a materialului lemnos.

În acest caz polițiștii au aplicat două amenzi în cuantum total de 8.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 20,62 m.c. lemn rotund de esență răşinoase în valoare de 3.093 lei.

loading...