Tânărul care l-a ucis pe agentul şef de poliţie Sorin Vezeteu pe peronul Gării Burdujeni, arestat preventiv. Tribunalul Suceava a admis cererea procurorilor


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a decis, vineri după amiaza, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ioan Beșa care l-a ucis pe agentul şef de poliţie Sorin Vezeteu pe peronul Gării Burdujeni.

Astfel, Tribunalul Suceava a decis să admită propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și dispune arestarea preventivă a lui Ioan Beșa faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru ultraj cu referire la infracţiunea de omor.

Decizia Tribunalului Suceava poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au cerut, vineri, Tribunalului Suceava, arestarea preventivă a lui Ioan Beşa (23 ani) pentru „ultraj cu referire la infracţiunea de omor”, victimă fiind agentul șef de poliție Sorin Vezeteu.

Parchetul Tribunalului Suceava arată, într-un comunicat de presă, că în seara de joi, în jurul orelor 21:30, aflat într-un loc public din municipiul Suceava, respectiv staţia CFR Suceava şi având asupra sa un cuţit având lungimea totală de 23 cm, cu lama de 13 cm şi mânerul de 10 cm, Ioan Beşa din satul Mironu din comuna Valea Moldovei a exercitat cu intenţie acte de violenţe grave şi repetate asupra unui agent şef de poliţie din cadrul SJPT Suceava – PPTF Suceava Nord, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu aplicându-i multiple lovituri cu cuțitul în zone vitale ale corpului, cauzându-i leziuni grave ce în scurt timp au condus la decesul acesteia.

Ioan Beşa a fost reţinut vineri dimineața pentru infracţiunea de ultraj cu referire la infracţiunea de omor, şi urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit primelor date ale anchetei, tânărul a coborât dintr-un tren și l-a atacat pe la spate pe polițist, provocându-i mai multe răni la gât și corp.

Un echipaj al SAJ Suceava a intervenit imediat în zonă și a încercat resuscitarea polițistului, fără succes, fiind declarat decesul.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar Ionuț Epureanu, a precizat că potrivit primelor cercetări, agresorul, din Valea Moldovei, l-a atacat pe la spate pe polițist, care se afla în misiune de patrulare pe peronul gării și i-a provocat o rană gravă la gât, iar polițistul a căzut la pâmânt.

Agresorul a continuat să îl înjunghie pe polițistul căzut în mai multe zone ale corpului.

Tânărul a fost prins de o patrulă de poliție care a coborât dintr-un tren, după care a fost preluat de anchetatori și audiat.

Înainte să intre în sediul Parchetului Tribunalului Suceava, agresorul și-a argumentat gestul prin faptul că ar fi fost condamnat pe nedrept în Spania. (N.B.)


Intră acum și în grupul de