Permis de parcare pentru rezidenți în municipiul Suceava pentru intervalul orar 16:00-08:00 contra cost: 100 de lei pentru trei luni sau 180 de lei semestrial-proiect


Intră acum și în grupul de

Autoritățile sucevene intenționează să introducă permis de parcare pentru rezidenți în municipiul Suceava care să fie valabil, zilnic, între orele 16:00-08:00 și care să coste 100 de lei pentru trei luni sau 180 de lei pentru jumătate de an.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a declarat în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că în ceea ce privește parcările cu plată nou introduse în municipiu, hotărârea era mai veche, dar că a durat implementarea.

„Hotărârea privind introducerea parcării cu plată în zona din fața Palatului Administrativ și până la Complexul Comercial Bucovina a fost luată de mult, dar au fost proceduri de achiziție și implementare”, a spus viceprimarul.

El a menționat că municipalitatea intenționează ca în acele zone care nu sunt rezidențiale să introducă acest sistem astfel încât sucevenii să poată să găsească un loc de parcare când merg la instituții publice.

„Erau mașini care erau lăsate de foarte mult timp acolo. Unii uitau să le mai și mute”, a spus Harșovschi.

El a mai spus că la parcările cu plată instituite până acum în municipiu, în primele șase luni ale acestui an s-au colectat 150.000 de lei, bani care intră în bugetul local și pot fi folosiți pentru modernizări.

Harșovschi a mai spus că și pe strada Vasile Bumbac se va institui regim de parcare cu plată după ce aceasta va fi reabilitată.

”Zona centrală este punctul 0 al municipiului. Este o zonă reabilitată”, a spus Harșovschi.

El a spus că cei care nu vor să plătească parcarea pot lăsa mașina în alte zone și să meargă pe jos sau să folosească alte mijloace de transport.

Pentru introducerea sistemului de plată prin SMS Primăria Suceava face acum analize de cost privind cea mai bună soluție, urmând ca apoi sistemul să fie implementat.

El a mai spus că în ceea ce privește permisul de rezident prevăzut în strategia de parcări adoptată de Consiliul Local, acesta ar urma să fie eliberat contra cost.

Astfel, pentru rezidenți, parcarea va costa 100 de lei trimestrial sau 180 de lei semestrial, pentru intervalul orar 16-08 și nu pe tot parcursul zilei.

„De la ora 16, pentru cei care locuiesc în zonă, pot beneficia de o astfel de parcare până a doua zi la ora 8 dimineața pentru un tarif de 100 de lei pentru trei luni și 180 de lei pentru jumătate de an”, a spus viceprimarul.

 


Intră acum și în grupul de