Noua pompieri efectueaza un stagiu de pregatire si perfectionare in Franta


Intră acum și în grupul de

Noua pompieri suceveni au plecat vineri în Franta, unde vor participa la un stagiu de pregatire si perfectionare. Cinci dintre ei activeaza ca pompieri profesionisti la Detasamentul din Radauti, iar ceilalti 4 sunt pompieri voluntari în localitatea Bivolarie. Potrivit purtatorului de cuvânt al Primariei Radauti, Mirela Rusu, cei 9 pompieri vor aprofunda în Franta tehnici de lupta cu focul si problema operatiunilor de salvare.

Acesta a spus ca stagiul va dura o saptamâna, iar pe durata acestuia, pompierii francezi le vor asigura colegilor lor din judetul Suceava cazare, masa si echipament de interventie.

Purtatorul de cuvânt al Primariei Radauti a precizat ca ideea organizarii stagiului de pregatire a fost lansata în toamna anului trecut, de catre fostul viceprimar din Pontault-Combault, Jean Calvet. Jean Calvet este în prezent vicepresedinte al departamentului Seine et Marne si consilier al cantonului Thorigny-sur-Marne. Municipiul Radauti si Pontault-Combault sunt localitati înfratite din 1990. De atunci, cele doua parti au colaborat în domenii precum cultura, învatamântul si administratia. 


Intră acum și în grupul de