80 de șoferi amendați de polițiștii suceveni pentru că nu purtau centura de siguranță

Biroul Rutier Suceava, împreună cu polițiștii secţiilor de poliţie rurală din cadrul Poliţiei Municipiul Suceava, a organizat în zilele de 20 și 21 iulie o acțiune pe raza de competență pe linia identificării conducătorilor auto şi a pasagerilor din autovehicule care nu folosesc centura de siguranţă şi/sau alte dispozitive de retenţie omologate.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în acest context, au fost verificate 307 autovehicule, fiind aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale  în valoare de 61.855 lei, din care 80 pentru lipsa portului centurii de siguranță.

De asemenea, 12 permise de conducere au fost reţinute, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare şi a fost constatată o infracţiune.

Spre exemplu, la data de 21.07.2017, ora 15.15, un echipaj rutier a oprit pentru control, pe raza municipiului Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani din oraşul Frasin.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru  perioada 03.05.-31.07.2017

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural, arată Poliția Suceava.

loading...