Proiectul de modernizare a iluminatului public nu va fi finalizat în luna septembrie

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a declarat, marți, în cadrul comandamentului săptămânal ce urmărește desfășurarea proiectelor de investiții din municipiul reședință de județ că proiectul de modernizare a iluminatului public cu lămpi de tip LED nu va fi finalizat în luna septembrie a acestui an.

FOTO: www.led-zone.ro

Lucian Harșovschi a precizat că până în prezent au fost schimbate aproximativ 2.600 de corpuri de iluminat, iar proiectul prevede înlocuirea, până în septembrie, a 3.483 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, economice şi cu durată de viaţă mai lungă.

„Nu se vor încadra să termine în două luni. Până la sfârșitul anului vom finaliza acest proiect cu fonduri elvețiene”, a spus viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

El a mai arătat că prima tranșă de fonduri din partea autorităților elveţiene,  în valoare de 2,2 milioane de lei, ar trebui să intre zilele acestea în conturile municipalității, Primăria achitând pentru facturile lucrărilor de iluminat public 705.855,73 lei.

Menționăm faptul că valoarea contractului pentru modernizarea iluminatului public în municipiul reședință de județ este de 15.832.275,3 lei cu tot cu TVA, finanțarea fiind asigurată pe fonduri elvețiene – 85%, iar 15% reprezintă cofinanțare de la primărie.

Proiectul „Management modern şi eficient al iluminatului public din municipiul Suceava” a fost câștigat de asocierea dintre SC Flash Lighting Services SA și SC Loial Impex SRL Suceava.

Prin acest proiect vor fi înlocuite 3.483 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, economice şi cu durată de viaţă mai lungă, dar şi un sistem de telegestiune de control la distanţă a iluminatului public în municipiu.

(Mihaela Tcaciuc)

loading...