Lucian Harșovschi: Consilierii PSD au pus piedică sucevenilor blocând proiectul prin care Suceava câștiga 4.600 de locuri de parcare


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi și-a exprimat, joi seara, nemulțumirea că proiectul de hotărâre pe care l-a inițiat pentru ca municipiul să câștige 4.600 de locuri de parcare a fost blocat în ședința Consiliului Local Suceava de consilierii PSD.

„Astăzi, consilierii PSD s-au opus intabulării și recenzării parcărilor din municipiul Suceava făcute de oameni, parcări care au fost „periate” de cei de la Serviciul de Administrare Străzi. Acele parcări trebuiau să fie intabulate pentru a le face pentru suceveni, adică să punem o bordură, să turnăm asfalt, să facem o canalizare dacă e nevoie în așa fel încât municipiul Suceava să câștige 4.600 de locuri de parcare”, a spus viceprimarul în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV.

Întrebat despre acuzele opoziției care a susținut că proiectul de hotărâre nu a fost făcut profesionist, Harșovschi a răspuns că după opinia PSD toate proiectele actualei administrații nu sunt profesioniste în timp ce consilierii PSD nu propun niciun proiect.

„Ei nu au inițiat niciun proiect în mandatul acesta”, a spus viceprimarul.

El consideră că votul grupului PSD a fost „politicianist” și doar pentru a împiedica administrația PNL să realizeze acest proiect necesar sucevenilor.

„Azi au pus piedică sucevenilor, nu lui Lucian Harșovschi sau consilierilor PNL pentru că noi avem o gândire liberală, o gândire de dreapta și vrem să facem aceste parcări. În alte localități parchezi pe locuri amenajate. Câștiga și spațiul verde, câștigau și cetățenii pentru că sunt multe spații pe care nu le-am prins în inventar pentru că acolo se poate redefini spațiul verde, dar unde sunt 15-20 de mașini în linie pe spațiul verde e o localție ce trebuie făcută. Ce șanse mai sunt ca acel petic de pământ să redevină spațiu verde dacă oamenii și-au parcat mașinile?”, s-a întrebat Harșovschi.

El a explicat că inițiativa sa prevede delimitarea cu bordură și asfaltare, iar ca o consecință era salvat spațiul verde adiacent pentru că nu mai ajungea pietriș în acea zonă, iar odată cu registrul spațiilor verzi și în acea zonă urma să fie însămânțată cu iarbă.

Harșovschi a mai declarat că liderul de grup PSD, Vasile Mocanu, ar fi fost de acord cu acest proiect dacă se prevedea doar inventarierea locurilor de parcare și că a discutat cu el înaintea ședinței, iar acesta i-ar fi spus că „probabil” că proiectul va fi adoptat pentru că aceste parcari trebuie făcute.

„În ședința de Consiliu Local nu mi-am dat seama din expunerea lor ce nu e bun pentru că accept orice e bun pentru suceveni. E un vot politic în totalitate pentru că ei se gândesc doar la anul 2020 și la cine va fi candidatul la funcția de primar și cine se încălzește, cine se pregătește. (…) Sucevenii au de suferit pentru că ei se gândesc doar la Primărie în 2020”, a spus Harșovschi.

El a explicat că proiectul prevede doar o inventariere urmând ca apoi să fie parcurși pașii pentru amenajarea acestor locuri de parcare cu consultare publică.

Harșovschi a spus că va repune proiectul de hotărâre în dezbaterea Consiliului Local.

Totodată, viceprimarul a arătat că cei din PSD se vor întruni într-o ședință pentru a găsi virgulele lipsă din proiect și vor face o conferință de presă în care să prezinte ceea ce e greșit.

„Dacă sunt lucruri perfectibile am spus că le acceptăm”, a spus Harșovschi.

Consiliul Local Suceava a respins cu 15 voturi pentru și opt împotrivă proiectul inițiat de Lucian Harșovschi pentru inventarierea locurilor de parcare înființate de suceveni în zone cu teren viran din apropierea blocurilor.

Pentru a fi adoptat, proiectul avea nevoie de 16 voturi.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de