Noi curse internaționale de pe Aeroportul Suceava și cu sprijinul celor din diaspora, este speranța lui Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, se așteaptă ca în urma întâlnirilor cu reprezentanții diasporei în cadrul Lunii Diasporei să fie discutate noi curse internaționale de pe Aeroportul Suceava.

Flutur a spus în cadrul unei conferințe de presă că manifestarea Luna Diasporei aflată la a doua ediție în acest an își propune întâlniri mai strânse între autoritățile sucevene și cei din diaspora, dar și sprijin pentru noi curse internaționale de pe aeroportul sucevean.

 „Așteptăm întâlniri mai strânse și, sper eu, curse internaționale de pe Salcea și cu sprijinul lor”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a explicat în mai multe rânduri că actualele curse intenaționale de pe Aeroportul Suceava au fost posibile și ca urmare a grupurilor de suceveni din străinătate care s-au organizat și au transmis solicitări companiilor aeriene pentru astfel de zboruri spre destinații europene, în prezent fiind deschise cinci destinații în Italia și una în Marea Britanie.

Mulți suceveni solicită curse directe spre destinații din Spania, dar și spre Belgia, Germania, Franța sau Grecia.

Consiliul Județean Suceava împreună cu asociații din diaspora organizează în luna august  a doua ediție a Lunii Diasporei, iar marți, va avea loc o întâlnire la Palatul Administrativ cu  reprezentanți ai diasporei din Marea Britanie, Belgia, Italia, Franța, Germania, Grecia, Spania și Canada.

Totodată, pe perioada lunii august vor fi organizate întâlniri cu reprezentanți din diaspora la mai multe primării din județ.

De subliniat este că în program sunt prevăzute discuții cu părinții plecați la muncă în străinătate, un spectacol al copiilor ce au părinții la muncă în străinătate, sau la o acțiune legată de copiii părinților plecați în străinătate.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de