Fotbal : Euro 2008: Van Basten: “Astept un joc bun, trebuie sa ne continuam marsul!”


Intră acum și în grupul de

Marco van Basten a declarat ca sunt sanse mari ca unii dintre jucatorii Olandei sa fie menajati pentru meciul cu România, dar se asteapta ca elevii sai sa continue jocul bun aratat pâna acum la turneul final. Mai mult, selectionerul batav se va baza pe dorinta de afirmare a rezervelor, si nu este exclus ca în teren sa îsi faca aparitia si Arjen Robben, chiar din postura de titular.

„As putea sa fac modificari daca cineva este obosit, daca are o problema cu cartonasele galbene sau daca este vreun jucator care a impresionat la antrenamente, si as putea sa îi dau o sansa. Faptul ca deja am obtinut biletele pentru faza urmatoare este frumos, dar tot vrem sa jucam la capacitate maxima. Pentru mine fiecare meci este important, iar acest lucru nu se schimba daca o sa fac modificari în echipa”, a declarat Van Basten.

Însa adevaratul strigat de lupta a venit din partea „tinerilor lupi” olandezi, care vor sa dea un spectacol la scena deschisa pentru fanii “Oranje”. Cel mai vehement a fost Rafael van der Vaart, care a declarat ca îsi doreste numai victorii pe linie. Si asta chiar daca va întâlni din nou în semifinalele competitiei pe Franta sau Italia: „Înca nu-mi vine sa cred! Am obtinut sase puncte în doua meciuri împotriva campioanei si vicecampioanei mondiale. Nu vom pierde deliberat cu România! Nu exista asa ceva, poate doar în mintile altora. Nu ne este teama ca am putea da piept din nou cu Italia sau Franta în semifinale”.

De aceeasi parere a fost si atacantul Robin van Persie, care a declarat ca va da totul pe teren în partida contra elevilor lui Victor Piturca: „Nu-mi pot imagina cum cineva poate crede ca noi planuim sa trimitem acasa Italia si Franta. Vrem sa câstigam tot, deci si meciul cu România. Oricum, va fi un meci foarte greu, românii trebuie sa câstige, vor lupta si pentru suporteri si tara, vor fi foarte motivati. Vor fi la capacitate maxima. Dar asta nu e un motiv sa ne dam la o parte”. Si se pare ca tricolorii vor mai avea de disputat înca un meci pe viata si pe moarte…


Intră acum și în grupul de