Primele mașini electrice ale municipalității vor circula în Suceava până la sfârșitul anului


Intră acum și în grupul de

Primele mașini electrice achiziționate de municipalitatea suceveană printr-un proiect cu finanțare europeană vor circula în Suceava până la sfârșitul anului.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, miercuri, că în urma licitației organizate s-a stabilit câștigătorul, firma Grădinariu Import Export SRL care va livra autovehiculele electrice prevăzute în proiect, iar contractul va fi semnat în data de 7 august.

Astfel, vor fi achiziționate 11 autoturisme Peugeot iON cu prețul de 92.655 lei/buc fără TVA, două furgonete Peugeot Partner la prețul de 157.656 lei/buc fără TVA.

Din acestea, vor fi livrate până la sfârșitul anului patru autoturisme și cele două furgonete.

Pentru o automăturătoare electrică și o autocisternă electrică, cu prețul estimat de 1,4 milioane de lei, există două oferte și se poate depune contestație până vineri, a menționat viceprimarul.

El a spus că dacă nu va fi depusă contestație, atunci contractul va fi semnat tot în 7 august și autoutilitarele vor fi livrate până la sfârșitul anului.

Tot prin proiect se  vor construi 14 de puncte de încărcare standard şi tot atâtea pentru încărcare rapidă şi se vor amenaja 56 de locuri de parcare pentru vehicule electrice de firma Loial Impex SRL.

Până la sfârșitul lunii august vor fi montate 7 puncte de încărcare rapidă și 7 puncte de încărcare standard.

Totodată se achiziționează până în luna septembrie și 10 bicicletele electrice care vor fi folosite de polițiștii locali din municipiul Suceava, iar firma care le livrează este Wind Technologies din București.

 


Intră acum și în grupul de