Gospodărie din Mitocu Dragomirnei incendiată intenționat în noaptea de miercuri spre joi


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din comuna Mitocu Dragomirnei a fost incendiată, internționat, în noaptea de miercuri spre joi, iar pompierii militari suceveni au intervenit mai mult de o oră pentru stingerea focului.

FOTO: ISU Suceava – arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Mitocu Dragomirnei.

”La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la anexele gospodăreşti, construite din lemn, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la o gospodărie învecinată”, a declarat Găleată.

El a arătat că incendiul a fost lichidat după mai bine de o oră, iar în flăcări au ars şura şi acoperişul adăpostului de animale pe o suprafaţă de 100 mp, acoperişul unei bucătării de vară pe 10 mp, circa o tonă de fân şi 500 kg de paie. S-au degradat pereţii bucătăriei de vară. În incendiu a pierit un cal.

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, menționând că din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat casa de locuit şi depozitul de furaje al gospodăriei învecinate. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de