Constantin Proboteanu a demisionat din funcția de director general al Companiei Naționale a Uraniului la nici două luni de la numire. În locul său ar urma să fie numit suceveanul Ovidiu Iulian Sandu


Intră acum și în grupul de

Constantin Proboteanu a demisionat din funcția de director general al Companiei Naționale a Uraniului, funcție pe care a preluat-o la sfârșitul lunii iunie.

Potrivit unor surse apropiate situației, Proboteanu a demisionat din funcție din motive personale.

Consiliul de Administrație al CNU urmează să numească un nou director general, propunerea fiind suceveanul, Ovidiu Iulian Sandu, 49 de ani, fost cadru militar din 1995 până în 2016 în domeniul Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, iar din iulie 2017 angajat la Primăria Dorna Arini ca funcționar public.

Ovidiu Iulian Sandu este absolvent al Facultății de Tehnologie Chimică și doctor în ingineria mediului.

Constantin Proboteanu a preluat, la sfârșitul lunii iunie, funcția de director general al Companiei Naționale a Uraniului, deținută de Romeo Urjan.

Constantin Proboteanu a fost până în martie 2015 director al sucursalei Suceava a Companiei Naționale a Uraniului, când a demisionat din funcție în urma protestelor declanșate la Exploatarea Mineră Crucea. (N.B.)


Intră acum și în grupul de