Urmărirea unui tânăr băut care circula cu viteză excesivă în Suceava s-a încheiat în Șcheia cu rănirea unui pasager din mașină. Șoferul urmărit a pierdut controlul mașinii și a intrat într-o movilă de pământ


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au urmărit, vineri dimineața, un autoturism condus de un tânăr din comuna Brodina care circula cu viteză în municipiul Suceava și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor.

 

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri dimineața la  ora 02.31, în timp ce acționa pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier, a înregistrat cu aparatul radar un autoturism care rula cu viteza de 77 km/h, pe un sector de drum cu limită de viteză 50 km/h, motiv pentru care, s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea spre DC 64 Șcheia.

Polițiștii au început urmărirea acestuia pe strada Aviatorului din comuna Șcheia, ocazie cu care șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu o movilă de pământ.

În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a unui tânăr de 27 de ani din comuna Straja, pasager în autoturism.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul, identificat ca fiind un tânăr de 23 de ani din comuna Brodina, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis un  dosar penal pentru  „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de