Focuri de armă la frontieră în zona Vicovu de Sus pentru prinderea unor contrabandiști de țigări. Aceștia au fugit în Ucraina unde au fost reținuți de autoritățile ucrainene

Mai multe focuri de armă au fost trase de polițiștii de frontieră suceveni în zona Vicovu de Sus pentru prinderea unor contrabandiști de țigări care însă au fugit în Ucraina unde au fost reținuți de autoritățile ucrainene.

Potrivit Poliției de Frontieră Suceava,  un echipaj al poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus a observat, joi, în zona de frontieră, pe direcția localității Vicovu de Sus mai multe persoane care transportau colete voluminoase, spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestora, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece acestea nu s-au oprit, au fost trase mai multe focuri de avertisment.

Suspecții au abandonat coletele și au fugit spre linia de frontieră, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.

În urma cercetării în comun a zonei, autoritățile de frontieră din Ucraina au informat că pe partea lor, în apropierea frontierei, au reținut nouă cetățeni ucraineni.

Coletele abandonate pe teritoriul României au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, fiind invetariate  13.960 de pachete țigări, în valoare de 163.300 lei.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.(N.B.)

loading...