Urmărire în trafic la Gura Humorului după o mașină condusă de un șofer băut care circula în spatele unei ambulanțe aflate în misiune


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Suceava, este cercetat de polițiști după ce s-a urcat băut la volan, fiind depistat în timp ce se deplasa în spatele unei ambulanțe aflate în misiune, pe DN 17, în afara orașului Gura Humorului.

Poliția Județeană a informat că duminică seara, la ora 19.05, în timp ce se deplasa în coloană pe DN 17, în afara orașului Gura Humorului, un echipaj rutier din cadrul poliției orășenești a observat faptul că, din spate, pe contrasens, se apropie o ambulanță cu sistemul de avertizare acustică şi luminoasă în funcțiune, iar în spatele acesteia se deplasa un autoturism angajat în depăşirea întregii coloane de autovehicule.

Astfel, polițiștii au trecut în urmărirea autoturismului care a încălcat normele rutiere, reușind să-l oprească și să-l identifice pe șofer.

„Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de