Fotbal, Liga a III-a : Rapid CFR, pe drumul spre profesionism


Intră acum și în grupul de

Rapid CFR, noua reprezentanta a judetului Suceava în fotbalului profesionist, a intrat de câteva zile în febra pregatirii viitorului sezon de Liga a III-a.

Primul pas facut de conducerea ceferistilor este afilierea clubului la FRF, demers în urma caruia gruparea “alb-visinie” va evolua sub titulatura oficiala de CS Rapid CFR Suceava.

O alta prioritate a oficialilor suceveni este începerea lucrarilor de modernizare a stadionului din Itcani, gazda viitoarelor meciuri ale Rapidului. Conform diriguitorilor clubului, dezvoltarea infrastructurii de pe arena “1 Mai” presupune, consolidarea tribunei si a vestiarelor, ridicarea unui gard împrejmuitor, precum si reconditionarea suprafetei de joc, greu afectata dupa afluxul de jocuri din sezonul trecut.

“Trebuie sa ne organizam cât mai bine în aceste doua luni ramase pâna la startul campionatului. La sfârsitul acestei saptamâni vom avea o întrevedere cu finantatorii echipei, în urma careia sper sa fie solutionate o parte din problemele echipei. Ne-am dorit foarte mult sa ajungem în Liga a III-a si nu putem sa renuntam chiar acum”, a precizat tehnicianul Bogdan Tudoreanu.

Una dintre cele mai arzatoare inconveniente cu care se confrunta gruparea din cartierul Itcani ramâne însa întarirea lotul de jucatori cu câteva nume consacrate la nivelul esalonului trei. Conducerea ceferistilor spera sa acopere golurile valorice din cadrul echipei printr-o colaborare cu divizionara secunda, Cetatea Suceava, asociere de pe urma careia “alb-visinii” si-ar putea completa lotul cu jucatorii iesiti din vederile formatiei de pe Areni.

O alta varianta la care urmeaza sa apeleze conducerea tehnica în vederea consolidarii echipei este organizarea unor trialuri printre fotbalistii din liga judeteana. Astfel de actiuni se vor desfasura în prima perioada a pregatirilor, imediat dupa reunirea lotului, programata pe 30 iunie.

Rapid CFR – FC Vaslui, vineri, ora 17, Stadion “Raraul”

Între timp, oficialii “alb-visiniilor” au perfectat si primele doua partide de pregatire pe care trupa antrenata de Bogdan Tudoreanu urmeaza sa le dispute în intersezon. Astfel, în primul amical al verii, Rapid CFR va evolua vineri, la Câmpulung Moldovenesc, cu începere de la orele 17, în compania prim-divizionarei FC Vaslui, în timp ce pe 4 iulie, urmeaza sa întâlneasca echipa-fanion a judetului, Cetatea Suceava.
Startul Ligii a III-a este programat la mijlocul lunii august, Rapid CFR Suceava urmând sa evolueze în prima serie, în compania unor echipe precum: Dunarea Galati, Aerostar Bacau, Politehnica Galati, Willy Bacau, Politehnica II Iasi, FC Bârlad, Juventus Falticeni, CFR Pascani, Cetatea Târgu Neamt, CF Braila, Otelul II Galati, Pambac Bacau, FCM II Bacau, Ceahlaul II, Laminorul Roman, AS Moinesti sau CS Ecologistul Dorohoi. 


Intră acum și în grupul de