Finalizarea lucrărilor de modernizare a iluminatului public din municipiul Suceava a fost amânată pentru sfârșitul lunii februarie a anului viitor


Intră acum și în grupul de

Proiectul de modernizare a iluminatului public din municipiul Suceava cu lămpi de tip LED nu va fi finalizat în luna septembrie a acestui an, ci abia la sfârșitul lunii februarie a anului viitor, a anunțat, marți, primarul Ion Lungu.

FOTO: www.led-zone.ro

Edilul-șef al Sucevei a precizat că termenul de finalizare a lucrărilor de iluminat public a fost amânat din cauza faptului că s-au întârziat plățile către constructor, iar acesta nu a putut comanda echipamentele necesare.

„Am amânat termenul de finalizare pentru februarie 2018 având în vedere faptul că s-au întârziat plățile”, a spus primarul Ion Lungu.

El a arătat că din creditul de 10 milioane de lei contractat în 2016, de Primărie, dar care a fost deblocat abia luna trecută, trebuie să se asigure cofinațarea proiectului pentru reabilitarea iluminatului public, finanțarea fiind asigurată de Guvernul elvețian.

„Fiind blocat creditul, s-au întârziat plățile la constructor, constructorul neavând plățile la zi a întârziat comanda echipamentelor care vin din import. Mai mult decât atât, și noi trebuie să facem documentele, rapoartele intermediare, prin care să cerem bani la elvețieni. Nu puteam să finalizăm proiectul în niciun caz până la data de 30 septembrie, cum era inițial, așa că am amânat pentru data de 28 februarie 2018”, a mai spus primarul Ion Lungu.

Menționăm faptul că valoarea contractului pentru modernizarea iluminatului public în municipiul reședință de județ este de 15.832.275,3 lei cu tot cu TVA, finanțarea fiind asigurată pe fonduri elvețiene – 85%, iar 15% reprezintă cofinanțare de la primărie.

Proiectul „Management modern şi eficient al iluminatului public din municipiul Suceava” a fost câștigat de asocierea dintre SC Flash Lighting Services SA și SC Loial Impex SRL Suceava.

Prin acest proiect vor fi înlocuite 3.483 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, economice şi cu durată de viaţă mai lungă, dar şi un sistem de telegestiune de control la distanţă a iluminatului public în municipiu.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de