Primarul Ion Lungu: Aș vrea să facem o gradiniță în curtea Școlii Generale nr. 9


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei Ion Lungu s-a intors din concediu si sustine o conferinta de presa.

”Un lucru bun, strategia demarata in 2011 pentru transport electric incepe sa dea roade la Suceava si am semnat contractul pentru furnizarea de autovehicule.

In termen de maxim sase luni, vor veni la Suceava primele masini electrice. Contractul e pe un an.

Suntem pe drumul cel bun si intr-un an vom avea transport electric la Suceava si sper sa fie finantare si pentru autobuze electrice.

Voi discuta cu consilierii si as vrea ca in curtea Scolii Generale nr. 9 sa putem realiza o gradinita. Sunt 1400 metri patrati acolo.

Azi, la Primarie sunt 104 posturi vacante. Pentru peste 20 sunt deja demarate proceduri de angajare. E vorba de Directia de Executare Silita.

De maine, vom suspenda angajarile. Inghetam, deocamdata, pana la finele anului. Vom face o economie la fond de salarii de 3 milioane lei. As vrea sa mentin si la anul.

Azi, salariile la primarie sunt decente si sunt cereri. Noi trebuie sa muncim mai mult si mai bine. Am avut o discutie si cu salariatii in acest sens.

Vreau sa gestionam corespunzator banii sucevenilor si sa facem si treaba. E nevoie de chibzuinta.

Sa clarificam si niste lucruri pe PNDL. Noi am solicitat pe 20 februarie proiecte de 10 milioane lei. Am cerut 6 milioane de lei pentru patru strazi din oras. La aceste obiective lucram la studiu de fezabilitate.

Nu cred ca ne mai putem permite incă o vara sa nu avem strand in Suceava. Ca atare, voi intra cu un studiu de fezabilitate pentru modernizare strand. Vrem sa facem unul incalzit, dar descoperit. Sa functioneze de la 1 mai pana la 1 octombrie. Primaria este dispusa ca pana intr-un milion de euro sa facem un strand modern.”


Intră acum și în grupul de