Salmonella depistata si la bucatareasa discotecii din Humor


Intră acum și în grupul de

Dupa ce initial a fost depistata la braman, si bucatareasa de la discoteca Dance Vip, din Gura Humorului, este purtatoare de Salmonella, rezultat indicat de analiza de laborator efectuata în cazul angajatilor localului ai carui clienti au facut toxiinfectie alimentara dupa ce, în week-end, au mâncat hamburgeri cu maioneza.

Directorul adjunct al Autoritatii de Sanatate Publica Suceava, dr. Alexandru Lazareanu, a spus ca bacteria a fost izolata la barman, iar ulterior la bucatareasa, precum si în cazul a patru pacienti, si a precizat ca numarul persoanelor care au ajuns în spital cu toxiinfectie alimentara a ajuns la 13.

Unitatea a fost închisa miercuri de ASP Suceava,  în urma controlului efectuat de Inspectia Sanitara de Stat, care a constatat suficiente si grave deficiente igienico-sanitare.

Potrivit ASP Suceava, localul avea autorizatie sanitara din 2003, functionând în incinta Casei de Cultura din Gura Humorului cu un snack bar, discoteca si terasa sezoniera si având ca domenii de  activitate si prepararea si desfacerea de gustari calde si reci – hot dog, hamburgeri, sandvich-uri, cafea, bauturi alcoolice si racoritoare si înghetata.

La data controlului, inspectorii ISS au constatat ca peretii si podelele erau necorespunzatoare, cu gresia si faianta uzate sau lipsa pe alocuri, vesela din portelan era degradata în proportie de 10%, iar spatiile frigorifice nu aveau termometru si termograma. Totodata, acolo exista un singur grup sanitar folosit atât de personalul localului, de consumatori si de personalul Casei de Cultura, si acesta necorespunzator din punct de vedere igienico-sanitar, cu instalatii defecte si spatiu neigienizat. La blocul alimentar nu exista vestiar pentru personal, nici spatiu amenajat pentru igiena mâinilor acestuia, bucataria nefiind igienizata de multa vreme de catre unitati specializate si autorizate sa o faca.

De asemenea, carnea de vita tocata din care se faceau hamburgerii era fermentata. 


Intră acum și în grupul de