Băut bine și fără permis, un bărbat din Stroiești care a ajuns cu mașina într-un gard a fost amendat cu 1.000 lei după ce a înjurat și amenințat polițiștii și personalul medical


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Stroiești, care s-a urcat băut la volan, fără a avea permis de conducere, și care a intrat cu mașina într-un gard, a fost amendat cu 1.000 lei după ce a înjurat și amenințat polițiștii și personalul medical care îi recolta probe de sânge.

Potrivit IPJ Suceava, miercuri seara, Secția 9 Poliție Rurală Moara a fost sesizată prin 112 despre faptul că, pe raza comunei Stroiești, un conducător aflat sub influența băuturilor alcoolice a intrat cu mașina într-un gard.

„Polițiștii deplasați la fața locului au identificat autoturismul ce prezenta avarii și pe proprietarul mașinii, un localnic de 28 de ani, care a recunoscut faptul că el a condus vehiculul”, a arătat sursa citată.

Poliția Suceava a mai precizat că șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Mai mult, petru că atât pe timpul deplasării către spital, cât și în incinta unității medicale bărbatul a avut un comportament agresiv verbal la adresa polițiștilor și a personalului medical, el a fost imobilizat.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare și amenințări, bărbatul de 28 de ani a fost sancționat contravențional conform Legii nr.61/1991 republicată, cu amendă în cuantum de 1.000 lei.


Intră acum și în grupul de