Premierul Tariceanu considera ca procesul de ratificare a Tratatului de la Lisabona trebuie continuat


Intră acum și în grupul de

Procesul de ratificare a Tratatului de la Lisabona trebuie continuat, a afirmat la Bruxelles, prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.  „Ratificarea Tratatului de la Lisabona este un proces de care România, ca stat membru, este interesata. Procesul european trebuie continuat si sunt convins ca Europa va reusi sa depaseasca situatia creata prin respingerea Tratatului de catre Irlanda”, a subliniat prim-ministrul.

„De prea multi ani, Europa se confrunta cu probleme de natura institutionala. Cetatenii Europei asteapta însa solutii pentru probleme concrete, cum sunt cresterea pretului la produsele agricole si petrol, raportul energie-schimbari climatice”, a declarat prim-ministrul.

Premierul Tariceanu a aratat ca Uniunea Europeana trebuie sa-si mentina rolul de lider în demersurile pentru diminuarea impactului cresterii pretului petrolului. „Uniunea Europeana trebuie sa promoveze industrii energetice eficiente, energii regenerabile si energii cu emisii reduse de dioxid de carbon”, a adaugat Tariceanu.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a participat si la Consiliul European de vara de la Bruxelles.


Intră acum și în grupul de