Acțiuni ale polițiștilor suceveni în comunele Voitinel și Mitocu Dragomirnei soldate cu 86 de amenzi în valoare de 36.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Serviciile de Investigații Criminale și Ordine Publică din cadrul I.P.J. Suceava și structurile de profil din teritoriu, au acţionat pe parcursul săptămânii trecute în vederea combaterii infracționalității judiciare pe raza municipiilor Suceava și Rădăuți, cu precădere pe raza comunelor Mitocu Dragomirnei și Voitinel.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 389 de persoane şi au fost verificate în bazele de date 82 autoturisme și au fost  efectuate 18 filtre, fiind aplicate 86  sancțiuni contravenţionale aplicate, în valoare de 36.000 lei, reţinute 6 permise de conducere şi constatată o infracţiune.

 

Poliția Suceava arată că într-un caz a fost depistat în trafic un tânăr de 25 ani din comuna Voitinel, care transporta fără documente, cantitatea de 5,3 m.c. cherestea de esență rășinoase. A fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, fiind dispusă confiscarea masei lemnoase în valoare de circa 3.000 lei și indisponibilizarea la sediul poliției a autoutilitarei folosite la transport, în valoare de circa 30.000 lei.

Totodată, în cadrul acțiunii a fost depistat pe drumul comunal Voitinel, un autocamion cu remorcă condus de un tânăr de 23 de ani din comuna Marginea, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce transporta material lemnos, care, nu corespundea din punct de vedere al numărului pieselor cu cel consemnat în avizele de însoțire.

În urma inventarierii materialului lemnos, specialiștii silvici au stabilit faptul că, tânărul transporta în plus în autocamion 4,09 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, iar în remorcă în plus cu 2,83 m.c. față de volumul consemnat în avizele de însoțire. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății cu amendă în cuantum de 3.000 lei și confiscarea fizică a cantității totale de 6,92 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Marginea.


Intră acum și în grupul de